ГлавнаяБытовая техникаОгляд українського 150Вт повербанка Neken eX150

Огляд українського 150Вт повербанка Neken eX150

Цікава пропозиція від українського бренда – потужна зарядна батарея з підтримкою всіх портів/інтерфейсів та навіть вбудованим автомобільним прикурювачем. Для яких сценаріїв використання буде цікавою дана модель, які ще можливості пропонує та чому особисто ми радимо придивитися до неї? Відповіді на всі ці запитання ви отримаєте, дочитавши огляд до кінця.

Коротко замість вступу

Можете вважати це невеликим прологом до огляду. Одна з основних особливостей будь-якого повербанка – неможливість його розбірки для користувача. Точніше навіть не так – розібрати то його у вас вийде, а ось стосовно того, щоб зібрати так щоб все працювало, неначе щойно з заводу тут вже питання, на яке варто зважити. Так ось в  Neken eX150 питання ремонтопридатності, причому вже на користувацькому (якщо маєте відповідну базу «за плечима») рівні реалізовано ну просто таки чудово виріб можна розібрати навіть користувачеві без особливих знань та вмінь. Чому? Все просто – половинки корпусу між собою фіксуються за допомогою гвинтів; відповідні шапочки легко помітити майже на всіх стінках. За допомогою простого шестигранника вам буде нескладно відгвинтити їх з отриманням подальшого доступу до нутрощів; в автора цих стрічок дана процедура зайняла 2 хвилин – скоротився шуруповертом. За організацію нутрощів я ще розповім в окремому розділі. Все що вам потрібно знати тут – виробник не використав смолу (чи клей – у кого які переваги) заливати компоненти якою так люблять китайські виробники, а по-друге – тут чимало шлейфів, які сполучають компоненти системи в єдине ціле, самі компоненти якісні, розміщенні один від одного віддалено – словом, зроблено з розрахунку на можливість ремонту, як окремого ланцюга системи, так і всю її повністю. Все це, безумовно, сильні сторони виробу. Однак вони тут не єдині.

Огляд українського 150Вт повербанка Neken eX150

Упаковка та комплект поставки

Підемо далі. Користувач отримає виріб в невеликій картонній коробці, виготовленій з пресованого матеріалу. Дизайн коробки абсолютно простий, зупинятися на якихось особливих деталях не вийде.

Всередині на надійних полістирольних ущільнювачах користувача чекає безпосередньо сама зарядна батарея (або ж повербанк – кому як більше до вподоби) + два кабелі, один з яких USB Type-C, а ще ілюстроване керівництво користувача та гарантійний талон. На окрему увагу заслуговує мережевий зарядний пристрій, на одній зі стінок якого вказана потужність — 100Вт.

Ключові характеристики Neken eX150

  • Час заряджання до 100% – до 2,5 годин;
  • Потужність заряджання – 65 Вт;
  • Запас енергії (при 100% заряду) – 150 Вт/г;
  • Потужність вбудованого LED ліхтаря – 5 Вт;
  • Тип батареї – LiFePO4;
  • Циклів заряду (до 80% ємності) – 2000;
  • Вага – 1,5 кг;
  • Габарити – 180х80х80 мм;
  • Порти:
  • Lightning (підтримка PD2.0),
  • Type-C (підтримка AFC/FCP/SCP/VOOC/PD3.0/PD2.0/PPS/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP),
  • Порти USB-A1/USB-A2 (підтримка входу швидкої зарядки Apple/AFC/FCP/VOOC/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP).

Матеріали корпусу та наші враження щодо якості збірки

За розбірний формат корпусу вже все було сказано раніше.

Далі варті уваги матеріали, з яких, власне, він зібраний. Маємо переважно метал. Пластик, втім, також є, але його зовсім трішки – лиш дві кнопки спереду та декілька елементів всередині. Гвинти, якими половинки корпусу фіксуються в єдину конструкцію, виготовлені також з нього. Обплетення кабелів всередині, а також двох «штатних» — якісний полімер.

Огляд українського 150Вт повербанка Neken eX150

Наявний автомобільний прикурювач у верхній частині корпусу прикритий гумовою заслінкою. Крім того, легко помітити, що тут він «посаджений» на пластикову основу, що на наш погляд є абсолютно безпрограшним форматом.

Огляд українського 150Вт повербанка Neken eX150

Гумові ніжки по периметру нижньої панелі в даній моделі відсутні. Втім, доцільність їх тут невелика, адже в процесі роботи за виробом не помітна хоча б якась вібрація та й проблем з відведенням тепла також немає.

По збірці, власне, питань жодних – половинки корпусу надійно зчеплені між собою та зафіксовані за допомогою гвинтів, панелі не гнуться, люфт відсутній. Словом, найвищий бал серед можливих.

Огляд українського 150Вт повербанка Neken eX150

Ключове за ергономіку

Тут, як-то кажуть, все на поверхні. Так, наприклад, спереду п’ять портів з відповідними підписами під кожним. Крім того, сюди ж винесли дисплей, який відображає поточний рівень заряду акумулятора, а також дві кнопки. Одна з них – увімкнення ліхтарика, ну, а друга – запуск згаданого екрана, скажімо так, в роботу. Крім всього, ще тут порт 5-12В і зноска «Зроблено в Україні».

Огляд українського 150Вт повербанка Neken eX150

На панелі зверху згаданий раніше прикурювач, а дещо осторонь його – ліхтарик.

Огляд українського 150Вт повербанка Neken eX150

Ну, і, нарешті, позаду маємо помітну також металеву пластину, на якій перелік ключових технічних характеристик, а ще адреса офіційного сайту виробника, маркування та інші технічні дані.

Порти та протоколи

Серед підтримуваних Neken eX150 протоколів варто відзначити наступні: AFC/FCP/SCP/VOOC/PD3.0/PD2.0/PPS/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP — для порту Type-C та Apple/AFC/FCP/VOOC/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP – для портів USB-A1/USB-A2.

Компонування всередині

Тепер трохи деталей про те, з чого ми почали огляд. Як саме виробник організував розміщення компонентної бази всередині Neken eX150!?

Перш за все, приємно те, що наявний тут акумуляторний блок не є залитий клеєм ні сам по собі, ні в «компанії» з керуючою платою. Які переваги це дає? Основна – ремонтопридатність системи, як цілком, так і окремих компонентів. Відсутність згаданої «заливки» полегшить завдання з можливого ремонту чи обслуговування виробу, що, як відомо, вплине на рахунок, який ви отримаєте в сервісному центрі в підсумку.

Інша перевага – досить просторе розміщення всіх компонентів, що в поєднанні з металевим корпусом позитивно відображається на якості відведення тепла. Кажучи простіше – пристрій не гріється навіть якщо ви задієте всі 5 портів + наявний «на борту» ліхтарик одночасно.

Окремий пункт, що також, на наш погляд, вартий уваги — тип використаних батарей.  Тут мова про LiFePO4 з життєвим циклом у 2000 перезарядів. Погодьтесь, як для повербанка, хай  і з дещо «просунутими» можливостями, виглядає приємним плюсиком в бік покупки. До речі, після згаданої кількості циклів блок втратить лиш 20% ресурсу.

Згаданий батарейний блок виробник розмістив під додатковий металевий каркас. Щодо якості його кріплення, в цьому плані питань жодних – все надійно.

Легко помітити, що над батарейним блоком знаходиться світлодіодна панель ліхтарика. Додамо, що її за необхідності замінити проблемою також не буде. Аналогічний висновок можна зробити й по решті компонентів. Словом, перед нами ще одна і до того ж суттєва перевага, особливо в тому випадку, якщо ви розглядаєте покупку нового повербанка не на рік чи два.

В сухому підсумку

Далі на ілюстрації, яку ми взяли з офіційного сайту виробника ви маєте змогу ознайомитися з даними тестувань Neken eX150 самим виробником.

Огляд українського 150Вт повербанка Neken eX150

Ми перевірили деякі з показників особисто і результатами лишились задоволені: акустика, світло, кількість циклів перезарядки смартфонів – по кожному з пунктів відмінності незначні, а тому можна говорити за справедливість офіційних показників.

Огляд українського 150Вт повербанка Neken eX150

Отже, що в підсумку? Neken eX150 – це варта уваги інвестиція на роки, яка не зробить виріб дорожче, а ви отримаєте дійсно якісний зарядний пристрій під будь-який з мобільних споживачів, включаючи ноутбуки, компресори та автомобільні холодильники.

Орієнтовна вартість моделі – 11950 гривень

Продукт надано пресслужбою Neken

Читайте также

Не пропустите

Огляд SSD Patriot P400 Lite 1TB – для тих, хто хоче прокачати свій домашній ПК

Гарні швидкості, стабільна робота + ефективне охолодження - козирі даної моделі SSD.

Огляд PATRIOT Viper VP4300: якщо потрібен дійсно швидкий ПК

Якщо ваш ПК все ще з жорстким диском в основі, ви не зможете розкрити його потенціал на повну, попри те, наскільки сучасною є решта компонентної бази.

Огляд та тестування портативної зарядної станції Gelius Prometheus X1

Prometheus X1 – це власний погляд від українського бренду Gelius на те, якою має бути компактна зарядна станція.

Новое на сайте

Огляд PATRIOT Viper VP4300: якщо потрібен дійсно швидкий ПК

Якщо ваш ПК все ще з жорстким диском в основі, ви не зможете розкрити його потенціал на повну, попри те, наскільки сучасною є решта компонентної бази.

Огляд та тестування портативної зарядної станції Gelius Prometheus X1

Prometheus X1 – це власний погляд від українського бренду Gelius на те, якою має бути компактна зарядна станція.

АШАН Україна відновив популярну онлайн-послугу у партнерстві з Новою Поштою

Гіпермаркети АШАН Україна продовжують активно працювати в Україні. Мережа також закуповує за кордоном продукти, яких на даний момент немає в Україні та надає можливість створювати онлайн-замовлення товарів. Доставку здійснює “Нова Пошта”.

Нові хронотермостати Sensys HD від Ariston

Компанія Ariston продовжує поповнювати свої рішення для комфорту оселі та розумного клімат-контролю, і на цей раз через запуск нової лінійки Sensys HD.

Розетка как оружие? Почему советские розетки отличались от западных

Электрические розетки, произведенные в СССР, отличались от западных по своему устройству, хотя внешне могли выглядеть точно также. С чем это связано? По всей видимости, речь идет о военной хитрости.