ГлавнаяПрочееОгляд та тестування портативної зарядної станції Gelius Prometheus X1

Огляд та тестування портативної зарядної станції Gelius Prometheus X1

Нещодавно український бренд Gelius анонсував та почав продажі власної зарядної станції — Prometheus X1. Для яких завдань підходить новинка та які ще можливості пропонує. Відповіді в цьому огляді.

Комплектація

Але давайте про все по черзі. Поставляється виріб в середній за розмірами картонній коробці з яскравим дизайном на стінках. Останній поєднує в собі чималу кількість даних щодо моделі, ілюстрації моделі, результати тестування виробником, а ще багато різноманітної технічної інформації, вивчивши яку, отримаєте вичерпну відповідь на те, що власне «вміє» виріб.

Всередині, крім нього самого ще на користувача чекає мережевий зарядний пристрій, а також документація. Остання – це коротке керівництво зі швидкого старту, а також гарантійний талон.

Технічні характеристики Gelius Prometheus X1

  • Розетка – AC 220В/50Гц;
  • Вихід змінного струму – 500Вт, піковий час утримання 1 000Вт;
  • Чиста синусоїда;
  • Вихід USB1 – QC 3.0 MAX 12В/1.5А;
  • Вихід USB2 – QC 3.0 MAX 12В/1.5А;
  • Вихід Type-C1 – PD 18Вт;
  • Вихід Type-C2 – PD 60Вт;
  • Бездротова зарядка – 10Вт;
  • Вихідний порт DC1/DC2 прикурювач – 12В/10А MAX;
  • Параметр зарядки – DC 12-24В/5A;
  • Час зарядки – 4-5 годин, від 10% до 100% (автоматичне відключення);
  • Напруга зарядки – до повного заряду 25.2В±0.1В;
  • Тип акумулятора – літій-іонний 18650/2600мAг;
  • Ємність акумулятора – 124 800мАг;
  • Батарея акумулятора – 461Вт/год;
  • Кількість зарядних циклів акумулятора – >1000 разів;
  • Захист змінного струму від перегріву – ≥85°C;
  • Захист акумулятора від перегріву – ≥65°C;
  • Габарити – 178х161х241мм.

Prometheus X1: використані матеріали, якість та надійність збірки

Перше, що варто відзначити тут – корпус Prometheus X1 не є пилозахисним, а тому, якщо плануєте використовувати виріб на будівництві, подбайте про відповідний подовжувач.

Корпус пластиковий з невеликою кількістю силіконових вставок та ще меншою металевих. Останні на зовнішній частині корпусу виконані виключно у вигляді окантувань функціональних елементів, вилки під мережеве зарядне, автомобільного прикурювача та деяких інших, скажімо так, деталей. Як справи з металом всередині корпусу ми не знаємо, адже останній не є розбірним для користувача, а отже втручання його в цілісність збірки не є бажаним.

Від темного пластику, силіконові вставки відрізняються кольором – вони помаранчеві. До речі, помаранчева також тильна стінка корпусу. Але це вже пластик, хоча й складно не підкреслити цікаву ідею виробника зі згаданим поєднанням – такий вибір виглядає напрочуд вдалим рішенням.

Ще один вид матеріалу, наявність якого також варто відзначити – гума. Ніжки з неї на нижній панелі, що і зручно, і необхідно.

По збірці питань немає – припасування деталей, самі матеріали, словом, дорікнути виробнику не вийде навіть у форматі відвертих причіпок.

Ергономіка функціональних елементів

Що цікавого в цьому плані в Prometheus X1!? Найперше – підтримка бездротової підзарядки. Погодьтесь, подібну «річ» зустрінеш, скажімо так, далеко не в кожній другій пропозиції конкурентів. Потужність зарядки – 10Вт. В процесі тестування, я мав можливість спробувати її в парі з моїм стареньким Samsung Galaxy S8 Edge – працює бездоганно, заявлену «десятку» отримав.

«Боковушки» зліва та справа з вентиляційними сітками. Остання активна, але включається лише під помітним навантаженням — від 150-170W. Рівень шуму можна назвати низьким, особисто мене не відволікав, ні на будівництві, ні навіть під час роботи за ПК.

Крім сітки зліва, на цій же площині знаходиться вбудований ліхтарик – ще один плюсик в бік вибору саме Prometheus X1. Ліхтарик з кількома рівнями потужності та підтримкою функції SOS. Повністю керується відповідною кнопкою спереду.

Крім згаданої кнопки, на передній стінці також розетка, два порти USB та стільки ж USB Type-C, а ще вихідний порт DC, трохи нижче якого — автомобільний прикурювач. Над портами, розеткою, та портом DC відповідні кнопки увімкнення їх в роботу — рекомендую не нехтувати на вимкнення.

Ну й екран. Він тут виключно для відображення поточних процесів в системі: поточного заряду акумулятора, процесу зарядки, а такою робочого стану – DC, AC, PD (Вт) та ін.

Можливості Gelius Prometheus X1

З результатами тестування Gelius Prometheus X1  безпосередньо самим виробником можна ознайомитися нижче – вони, до речі, є також на відповідній сторінці продукту на сайті бренду Gelius.

Але в рамках тематики нашого порталу ми підключали дещо інших споживачів:

—          електричний дриль

—          кутова шліф машина (болгарка)

—          перфоратор

—          підзарядка акумулятора електродрилі.

Крім всього зазначеного, ще дружина протестувала Prometheus X1 при підключенні до кухонного комбайна Kenwood. З результатами знайомимося нижче.

Підзарядка станції

Повністю сама батарея станції заряджається на 4-5 годин – залежить від відсоткового залишку заряду. Додам, що такий показник є цілком конкурентним, адже тим же Jackery (да і далеко не тільки їм) за виключеннями серії PRO, потрібно стільки ж часу.

Функції захисту

В Prometheus X1 на автоматичному рівні передбачено захист від короткого замикання, надструму, перевантаження, перегріву, перенапруги та короткої напруги.

Мої враження

Gelius Prometheus X1 гарний приклад компактної та досить легкої портативної зарядної станції, що розрахована на те, щоб забезпечити електричним струмом широку кількість споживачів, навіть відносно силового рівня. Крім зазначеного, ще на стороні моделі гарний дизайн, продумана ергономіка, захист від «примхів» електромережі під час зарядки та багато інших цікавих «речей», які в сумі роблять цей виріб українського бренду цікавим вибором, як для роботи, так і розваг.

Продукт надано пресслужбою бренду Gelius

Читайте также

Не пропустите

Огляд SSD Patriot P400 Lite 1TB – для тих, хто хоче прокачати свій домашній ПК

Гарні швидкості, стабільна робота + ефективне охолодження - козирі даної моделі SSD.

Огляд PATRIOT Viper VP4300: якщо потрібен дійсно швидкий ПК

Якщо ваш ПК все ще з жорстким диском в основі, ви не зможете розкрити його потенціал на повну, попри те, наскільки сучасною є решта компонентної бази.

АШАН Україна відновив популярну онлайн-послугу у партнерстві з Новою Поштою

Гіпермаркети АШАН Україна продовжують активно працювати в Україні. Мережа також закуповує за кордоном продукти, яких на даний момент немає в Україні та надає можливість створювати онлайн-замовлення товарів. Доставку здійснює “Нова Пошта”.

Новое на сайте

Огляд PATRIOT Viper VP4300: якщо потрібен дійсно швидкий ПК

Якщо ваш ПК все ще з жорстким диском в основі, ви не зможете розкрити його потенціал на повну, попри те, наскільки сучасною є решта компонентної бази.

АШАН Україна відновив популярну онлайн-послугу у партнерстві з Новою Поштою

Гіпермаркети АШАН Україна продовжують активно працювати в Україні. Мережа також закуповує за кордоном продукти, яких на даний момент немає в Україні та надає можливість створювати онлайн-замовлення товарів. Доставку здійснює “Нова Пошта”.

Нові хронотермостати Sensys HD від Ariston

Компанія Ariston продовжує поповнювати свої рішення для комфорту оселі та розумного клімат-контролю, і на цей раз через запуск нової лінійки Sensys HD.

Розетка как оружие? Почему советские розетки отличались от западных

Электрические розетки, произведенные в СССР, отличались от западных по своему устройству, хотя внешне могли выглядеть точно также. С чем это связано? По всей видимости, речь идет о военной хитрости.

Дом на берегу моря в Кадисе (Испания) с ярким светлым интерьером

На скалистом побережье Кадиса архитектор и дизайнер интерьеров Лаура Гярна (Laura Gärna) создала этот уютный дом в гармонии с морской стихией.