ГлавнаяПрочееОгляд PATRIOT Viper VP4300: якщо потрібен дійсно швидкий ПК

Огляд PATRIOT Viper VP4300: якщо потрібен дійсно швидкий ПК

В будь-якій сучасній сім’ї швидкісний ПК вже не є розкішшю. Це й інструмент для здобуття нових знань, і засіб зв’язку, складова системи охорони та багато ін. Якщо ваш ПК все ще з жорстким диском в основі, ви не зможете розкрити його потенціал на повну, попри те, наскільки сучасною є решта компонентної бази. Але й далеко не кожен SSD підвищить його спроможності максимально. Чому це під силу саме Viper VP4300, та на які швидкості можна розраховувати? Про це дізнаємося далі в огляді.

Ключове за комплектацію та упаковку

Viper VP4300 постачається з двома охолоджувальними радіаторами, які не закріплені на корпус «з коробки». Чому так зроблено? Річ у тім, що виробник з самого початку орієнтує дану модель на використання не лише в досить просторих «посадкових місцях» десктопів, але й також компактних ноутбучних та навіть ультрабучних з досить обмеженим простором. Крім того, досить часто навіть відповідні місця у десктопах обладнані додатковим радіатором і тут вже можуть бути неприємні нюанси зі встановленням.

Стосовно ж радіаторів — один досить масивний алюмінієвий зі строгими ребрами, інший – напрочуд тонкий, виробник назвав його, як «графеновий тепловідвідний екран». Природа виникнення такої назви особисто мені не відома. Крім того, варто зважати на мінімальну товщину екрана, і саме це робить його встановлення можливим, навіть за умов досить компактного «посадкового місця» під модуль. Не варто нехтувати.

Крім перелічених радіаторів, ще в коробці досить докладне керівництво користувача; якщо ви не впевнені що встановлюєте радіатори саме так, як має бути, можете підглянути.

Коробка ж, в якій це все міститься, виконана з міцного картону, має гарний, переважно інформаційний дизайн та відкидну кришку, за якою через прозорий блістерний екран можна ознайомитися з дизайном виробу. На стінки також раджу звернути увагу, адже тут чимало відповідей на різноманітні питання технічного змісту.

Компонентна база та якість розпайки

В основі модуля VP4300-1TBM28H – текстолітова плата коричневого кольору з типорозмірами, що відповідають стандарту М2 (22х80 мм).

Нескладно помітити – розпайка компонентної бази виконана на обох сторонах плати; на панелі, яку виробник закрив «з коробки» помітною білою наліпкою два з чотирьох модулі пам’яті; на протилежній ще два плюс решта компонентної бази. Стосовно ж бази, в даній моделі накопичувача використано контролер InnoGrit IG5236 та кеш-пам’ять — K4A4G16. Що до ж флешпам’яті, мова про 4 модулі 3FC00577.

Щодо якості розпайки, тут у мене питань не виникло – на всіх етапах опрацювання робота виконана з дійсним знанням своєї справи. Абсолютно ніяких умовностей чи знижок.

Ключові технічні характеристики

  • Сертифікати — CE/FCC/RoHS;
  • Гарантія — 5 років;
  • Вага — 25 г;
  • Габарити – 80х22х8 мм;
  • Офіційні швидкості: запис — 6800 МБ/с, читання — 7400 МБ/с.

Використаний тестовий стенд і практичні результати

З тим, які швидкості отримав виробник, ви можете ознайомитися в таблиці відповідних характеристик вище.

Тепер щодо моїх результатів. Тестування було виконано на базі ПК з наступним «залізом»:

  • материнська плата — ASUS PRIME B660-PLUS D4 (90MB18X0-M1EAY0);
  • процесор — Intel Core i5-12400F 2.5GHz/18MB (BX8071512400F) s1700 BOX;
  • оперативна пам’ять — Goodram IRDM X 2×8 ГБ;
  • HDD — Western Digital Blue 1TB;
  • відеокарта — MSI GeForce GTX 960;
  • блок живлення Deepcool DQ750ST.

Стосовно програмної платформи, мова про Windows 10 Домашня версія.
Далі отримані цифри.

Дані моніторингу CrystalDiskInfo

А ось дані моніторингу програмою CrystalDiskInfo, яка розкриває чималу кількість технічних характеристик та особливостей моделі.

Висновки

На сьогодні маємо одну з найкращих пропозицій для вашого домашнього чи ж офісного ПК/ноутбука/ультрабука. Цей носій без сумніву підніме продуктивність системи на кардинально новий рівень. Разом з тим, він додасть її роботі тиші, а використання якісної компонентної бази в поєднанні з 5-річною гарантією – зайвий доказ того, ваша інвестиція не на день-місяць чи навіть рік. Вона не здорожчає для вас і повною мірою дозволить оцінити можливості ПК по новому.

Орієнтовна вартість за об’єм 1ТБ – 3900 гривень

Продукт надано пресслужбою PATRIOT в Україні

Читайте также

Не пропустите

Огляд SSD Patriot P400 Lite 1TB – для тих, хто хоче прокачати свій домашній ПК

Гарні швидкості, стабільна робота + ефективне охолодження - козирі даної моделі SSD.

Огляд та тестування портативної зарядної станції Gelius Prometheus X1

Prometheus X1 – це власний погляд від українського бренду Gelius на те, якою має бути компактна зарядна станція.

АШАН Україна відновив популярну онлайн-послугу у партнерстві з Новою Поштою

Гіпермаркети АШАН Україна продовжують активно працювати в Україні. Мережа також закуповує за кордоном продукти, яких на даний момент немає в Україні та надає можливість створювати онлайн-замовлення товарів. Доставку здійснює “Нова Пошта”.

Новое на сайте

Огляд та тестування портативної зарядної станції Gelius Prometheus X1

Prometheus X1 – це власний погляд від українського бренду Gelius на те, якою має бути компактна зарядна станція.

АШАН Україна відновив популярну онлайн-послугу у партнерстві з Новою Поштою

Гіпермаркети АШАН Україна продовжують активно працювати в Україні. Мережа також закуповує за кордоном продукти, яких на даний момент немає в Україні та надає можливість створювати онлайн-замовлення товарів. Доставку здійснює “Нова Пошта”.

Нові хронотермостати Sensys HD від Ariston

Компанія Ariston продовжує поповнювати свої рішення для комфорту оселі та розумного клімат-контролю, і на цей раз через запуск нової лінійки Sensys HD.

Розетка как оружие? Почему советские розетки отличались от западных

Электрические розетки, произведенные в СССР, отличались от западных по своему устройству, хотя внешне могли выглядеть точно также. С чем это связано? По всей видимости, речь идет о военной хитрости.

Дом на берегу моря в Кадисе (Испания) с ярким светлым интерьером

На скалистом побережье Кадиса архитектор и дизайнер интерьеров Лаура Гярна (Laura Gärna) создала этот уютный дом в гармонии с морской стихией.